Mediatraining – Compact

Een compacte mediatraining voor drukbezette managers.

 • Een product afgestemd op leiders met een overvolle agenda.

 • In 2 uur intensief trainen kant en klaar.

 • De essentie van het overtuigen in de media hebt u dan te pakken.

 • U bent dus maar kort uit uw werk. Geen reistijd, het kan bij uw werkplek.

 • Ik breng dan camera etc. mee. Het mag ook ’s avonds; of in het weekend.

Wat de training u oplevert
Een methode om in elk mediacontact essentiële punten over het voetlicht te krijgen en de confrontatie zonder vervelende effecten af te wikkelen.

De kosten
Uren voorbereiding & uitvoering; kosten voor camera & monitor; reiskosten.
Offerte zodra uw specifieke wensen bekend zijn.

 • Graag tevoren een lastige case inzenden, zodat ik een reek kritische vragen kan maken.

 • Uzelf enigszins voorbereiden.

 • U krijgt: een beknopte inleiding over de wetmatigheden in communicatie.

 • Idem over de werkwijze van media, vooral in spanningssituaties.

 • Intensief oefenen voor de camera: van een simpel tot een uiterst kritisch vraaggesprek. Telkens met onverbloemde nabespreking en suggesties voor verbetering van tekst en overtuigingskracht.

 • U krijgt uiteraard ook een beknopte trainingsbundel met tips.

Directeur ICT van een zeer grote organisatie: “Mooi hoe je training meteen van pas kwam. Had vandaag een ‘vriendelijk’ interview met het blad Xxx…. maar de journalist zat duidelijk te vissen naar het soort vragen waar jij me voor waarschuwde: drama, persoonlijke ontboezemingen, etc. Je training hielp me uit de valkuilen te blijven”.

Een wetenschapper: “Je bent in staat een ontspannen sfeer te creëren, waar deelnemers zich wel bij voelen en wat het leereffect zeker bevordert”.

Een onderwijsdeskundige: “Ik vrees dat ik interviews nooit echt leuk zal vinden, maar het scheelt al veel als ik vooraf minder nerveus ben. Jouw training gaat daar zeker bij helpen”.

Ton Planken
Hij is zijn geld absoluut waard. Hij adviseerde ons in die Marokkanen-hype een zodanig plan van aanpak aan de 4 betrokken ministers te presenteren, dat we in een bredere categorie van gemeenten met vergelijkbare problemen zouden vallen. Dat heeft ons miljoenen aan extra steun uit Den Haag opgeleverd.
W. Cornelis, Burgemeester Gouda (2012)
Ik heb je advies gevolgd: Niet met meel in de mond praten. Heb het slechte nieuws gemeld. Verassend hoe mijn openheid gewaardeerd wordt (krijg dagelijks feedback hierover). Ondanks het feit dat het bedrijf door een spannende periode gaat. Nogmaals dank voor je training!
CEO die reorganisatie moest aankondigen, Groot technisch bedrijf (december 2016)
Veel respect en waardering voor de heldere en kritische noot die je bij mijn CV plaatst. Hartelijk dank voor je positieve en constructieve, wederom leerzame bijdrage.
Bankmanager die zich voorbereidde op sollicitatie, (maart 2016)