De PvdA heeft nog één reddingsboei: Aboutaleb als premier beloven

Verscheen 6 maart 2017 op Communicatieonline, dit is een site van marketing-specialisten, reclame-deskundigen en communicatie-adviseurs.

Asscher moet niet langer ‘de mol’ in de PvdA-campagne spelen.

Wie de lijdensweg van PvdA-lijsttrekker Asscher aanschouwt, krijgt nog medelijden met hem ook. Medelijden met de man die Samsom beentje lichtte, vergeefs afstand tot zijn eigen legacy van half-affe wetten probeert te nemen, niets van een linkse eenheid tot stand weet te brengen, toch best weer met de VVD wil regeren waardoor de PvdA nota bene juist in de pan was gehakt; en die nu zonder herkenbare boodschap vergeefs van medium naar platform trekt. De peilingen vertikken het van hun plaats te komen. Asscher lijkt wel de ‘mol’ in de PvdA-campagne!

Potsierlijk

Zijn pretentie om de nieuwe premier te worden, oogt door dat alles met de dag potsierlijker. Ik zie voor de PvdA maar één reddingsvlot: Aboutaleb. Laat Asscher regelen dat als de PvdA de grootste wordt, de heer Aboutaleb bereid is de premier te worden.

Minister-president worden

Daar moet Aboutaleb mee kunnen leven. Dat hij er weinig voor voelt het burgemeesterschap van Rotterdam op te geven in ruil voor een positie van fractieleider van een tiental gefrustreerd geraakte PvdA-kamerleden, snapt iedereen. Maar minister-president worden, is andere koek.

Ons aller voorman

Hij zou juist nú de meest geloofwaardige kandidaat zijn die we kunnen bedenken. Om zijn gezag; om zijn positie in een van de grootste havens ter wereld (hij begrijpt het belang van economie); zijn duidelijke opstelling richting radicale moslims; en zijn sympathieke voorkomen. Zeker nu 40 procent van onze landgenoten die Turkse of Marokkaanse wortels hebben, zich hier nu niet meer thuis voelen, zou het een geweldige opsteker zijn als Aboutaleb ons aller voorman wordt. Die rel-moslims van Denk worden dan ook meteen weggevaagd.

70 procent zweeft

Nu dik 70 procent van de kiezers nog zweeft, is er een gigantisch potentieel aan stemmen voor de PvdA als zij Aboutaleb nu naar voren durft te schuiven.

Aboutaleb kan nu helaas niet meer worden betrokken in de grote lijsttrekkersdebatten. Hij staat niet eens op de kandidatenlijst. Maar hij kan een dikke persconferentie geven om zijn bereidwilligheid toe te lichten. En vooral: om een compacte boodschap aan Nederland over te brengen.

Grootste partij

Het PvdA-programma is niet uitzonderlijk links, dus daar is voor coalitiegenoten op belangrijke onderdelen ook wel mee te werken. Aboutaleb is in staat de PvdA de grootste partij maken.

Dit nieuws zou goed zijn voor dagenlange exposure en hoop op een goede premier!

Offerte & Contact
Ton Planken
Hij is zijn geld absoluut waard. Hij adviseerde ons in die Marokkanen-hype een zodanig plan van aanpak aan de 4 betrokken ministers te presenteren, dat we in een bredere categorie van gemeenten met vergelijkbare problemen zouden vallen. Dat heeft ons miljoenen aan extra steun uit Den Haag opgeleverd.
W. Cornelis, Burgemeester Gouda (2012)
Ik heb je advies gevolgd: Niet met meel in de mond praten. Heb het slechte nieuws gemeld. Verassend hoe mijn openheid gewaardeerd wordt (krijg dagelijks feedback hierover). Ondanks het feit dat het bedrijf door een spannende periode gaat. Nogmaals dank voor je training!
CEO die reorganisatie moest aankondigen, Groot technisch bedrijf (december 2016)
Veel respect en waardering voor de heldere en kritische noot die je bij mijn CV plaatst. Hartelijk dank voor je positieve en constructieve, wederom leerzame bijdrage.
Bankmanager die zich voorbereidde op sollicitatie, (maart 2016)