Loftuitingen voor Ton Planken

Hij is zijn geld absoluut waard. Hij adviseerde ons in die Marokkanen-hype een zodanig plan van aanpak aan de 4 betrokken ministers te presenteren, dat we in een bredere categorie van gemeenten met vergelijkbare problemen zouden vallen. Dat heeft ons miljoenen aan extra steun uit Den Haag opgeleverd.

W. Cornelis, Burgemeester Gouda (2012)

Ik heb je advies gevolgd: Niet met meel in de mond praten. Heb het slechte nieuws gemeld. Verassend hoe mijn openheid gewaardeerd wordt ( krijg dagelijk feedback hierover). Ondanks het feit dat het bedrijf door een spannende periode gaat. Nogmaals dank voor je training.

CEO, Groot technisch bedrijf die reorganisatie moest aankondigen (december 2016)
Veel respect en waardering voor de heldere en kritische noot die je bij mijn CV plaatst. Hartelijk dank voor je positieve en constructieve, wederom leerzame bijdrage!
Bankmanager die zich voorbereidde op een sollicitatie, (maart 2016)

Bedankt voor je documenten. Mooie en snelle actie. We zullen er mee verder gaan, in de hoop dat we ze niet nodig zullen hebben. Dank voor je werk en tot een volgende keer!

Grote zorginstelling, (september 2013)

Je bent niet alleen zeer ervaren maar met name goed kritisch. Dat is belangrijk, want zoals een oude baas ooit tegen mij zei “hoe hoger je komt, hoe minder negatiefs je hoort”. Ik heb er veel aan gehad en als ik weer steun nodig heb, klop ik zeker aan de deur

Directeur-ICT, Zeer grote commerciële instelling (november 2011)

Bedankt voor de fantastische mediatraining die ik vandaag heb mogen “ondergaan” van Ton Planken!! Het was zeer nuttig en leerzaam en zal er alles aan doen hetgeen ik heb geleerd “vast te houden”.

Voorzitter Raad van Commissarissen, Grote woningcorporatie (augustus 2012)
Afgelopen woensdag was het eindelijk zover, we konden met het nieuws over de doorstart van het Gerretsonplein naar buiten. In een apart artikel in het ED werd de doorstart door Woonbedrijf belicht, dit kreeg de gedroomde kop “Woonbedrijf redt Gerretsonplein”. Geweldig toch. We zijn er zeer trots op. En mede dankzij jouw adviezen hebben we dit bereikt! Dank daarvoor!
Communicatieadviseur, Stichting Woonbedrijf SWS (maart 2012)
Als hoofd communicatie van de gemeente Velsen heb ik Ton Planken nu meermalen kunnen inhuren als communicatie-adviseur, mediatrainer voor het College, mijn eigen staf en recent voor het schrijven van een key-note speech voor de burgemeester van Velsen ten behoeve van de conferentie in Slot Zeist over de invoering van de nieuwe Nationale Politiewet.
Ik werk al jaren met de heer Planken samen, ook in één van mijn vorige functies. Ik kan de heer Planken van harte aanbevelen vanwege zijn deugdelijke voorbereiding, zijn kennis van zaken, zijn betrokkenheid en vanwege de prettige wijze waarop hij met zijn klanten omgaat
K.de Regt, afdelingshoofd Communicatie gemeente Velsen
Het was een prettige ervaring. De tips wie sterk overkomt op tv en radio zijn zeer nuttig, vooral als we in die vorm moeten komen tot het ‘media-ambassadeurschap’. Nogmaals dank voor deze leerzame middag en veel succes en plezier gewenst met de opvolgende trainingen
Afd. Public Affairs en Public Relations, Nederlandse Orde van Advocaten

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw creatieve bijdrage aan deze dag. We hebben zeer veel positieve reacties gehad van de deelnemers en de raadsleden hebben uw feedback erg gewaardeerd.

Raadsgriffier, Gemeente Gouda (2012)
Ik herken je aandachtspunten en ik vind de tips die je geeft heel bruikbaar. Ik vrees dat ik interviews nooit echt leuk zal vinden, maar het scheelt al veel als ik vooraf minder nerveus ben. Hartelijk dank voor de persoonlijke aandacht!
Cursist mediatraining, het Cito

Voor deze enquete waren zowel (oud) ambtenaren als (oud) wethouders opgeroepen voor een verhoor. Om hen hierop goed voor te bereiden, werd Ton Planken aangezocht. Het was zijn opdracht ervoor te zorgen dat de verhoren zouden bijdragen aan een objectieve feitenvinding en de deelnemers te trainen in de verhoortechnieken, waardoor zij constructief konden bijdragen aan de Raadsenquete. Wij hebben Ton Planken leren kennen als iemand die zich zeer snel in een complexe materie kan verdiepen en in de trainingen tot de kern van de problematiek wist te komen.

Wat Ton Planken met zijn politieke ervaring heel goed kan, is bestuurders te trainen zonder dat bij hen het gevoel ontstaat dat zij getraind worden. Als objectieve en zeer goed ingevoerde buitenstaander weet hij elementen uit de materie te halen om die vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Als geen ander weet hij wat het politiek afbreukrisico kan zijn bij een bedenkelijk optreden tijdens een raadsenquete.

Jan Willem Vreuls, hoofd Communicatie, Gemeente Enschede (mei 2012)

Vanwege de privacy kunnen referenties anoniem zijn.

Ton Planken
Hij is zijn geld absoluut waard. Hij adviseerde ons in die Marokkanen-hype een zodanig plan van aanpak aan de 4 betrokken ministers te presenteren, dat we in een bredere categorie van gemeenten met vergelijkbare problemen zouden vallen. Dat heeft ons miljoenen aan extra steun uit Den Haag opgeleverd.
W. Cornelis, Burgemeester Gouda (2012)
Ik heb je advies gevolgd: Niet met meel in de mond praten. Heb het slechte nieuws gemeld. Verassend hoe mijn openheid gewaardeerd wordt (krijg dagelijks feedback hierover). Ondanks het feit dat het bedrijf door een spannende periode gaat. Nogmaals dank voor je training!
CEO die reorganisatie moest aankondigen, Groot technisch bedrijf (december 2016)
Veel respect en waardering voor de heldere en kritische noot die je bij mijn CV plaatst. Hartelijk dank voor je positieve en constructieve, wederom leerzame bijdrage.
Bankmanager die zich voorbereidde op sollicitatie, (maart 2016)